Hoe krijg ik bezoekers naar mijn website?

Hoe krijg ik bezoekers naar mijn website?

Hoe krijg ik bezoekers naar mijn website, is een vaak opgezochte vraag waar veel mensen mee worstelen. Is een mooie / trendy website met een hip design genoeg om te scoren? Voor een stukje wel.. maar het gaat veel verder dan dat!

HET VISUEEL PLAATJE

Uiteraard moet het er mooi, hip, trendy uitzien of net zeer klassiek en formeel. Eyecatchers zijn nu eenmaal belangrijk. Ik wil dat bezoekers naar mijn website komen en denken “waw!’, hij moet zich meteen goed voelen bij wat hij te zien krijgt. De site moet vertrouwen uitstralen, tikkeltje mysterieus zijn en de nodige ballen hebben om je over de lijn te trekken als klant. Veel nieuws vertel ik hier niet, we willen allemaal een mooi webdesign. Waar ga je dan wel het verschil mee maken?

SEARCH ENGINE OPTIMISATION

Wat is nu net die SEO? Je website wordt zo in elkaar gestopt dat woorden gaan bepalen hoe goed jij kan gevonden worden en hoe je kan je website bezoekers verhogen. Door subtiele technieken gaan wij woorden in jouw website stoppen en ervoor zorgen dat hij goed gaat scoren. Als jij een website over voetbal hebt, dan moet de designer er ook voor zorgen dat de juiste triggers / woorden in je website worden geplaatst. De copywrite zoals we dat ook noemen, moet dan ook on-point zijn! 

Tools zoals Moz en SEMrush helpen designers met de juiste woorden te vinden. Elk woord heeft een waarde, deze kan je zelf uitdrukken in echt geld. Hoe beter de woordenschat, hoe meer geld de site zal maken.

Daarnaast hebben we ook onze Google analytics. Jij kan perfect zien naar welke woorden mensen gaan zoeken en wat zij belangrijk vinden. Als ik zelf naar mijn analytics kijk, dan zie ik dat SEO training een vaak gezocht woord is. Dat toont ook aan dat dit een cruciaal element voor je website is.

BLOG SCHRIJVEN

Check! Ik ben al goed onderweg om die bezoekers binnen te rijven! (voor de Nederlandse bezoeker: binnen te harken 😉 )
Blogs schrijven lijkt soms wat oubollig, maar dat is het zeker niet. Blogs bieden vaak een antwoord op de vragen die mensen in Google intypen. “Waarom blaft mijn hond altijd?” zal vaak leiden naar een blog waarop iemand tips geeft tegen blaffende honden. Het belangrijkste is dat de blog een waarde heeft en dat mensen hier iets uit gaan halen. Dit zorgt voor enorm veel traffic!

Je kan hier zelf nog een stukje in verder gaan en “guest blogging” gaan doen. Dit wil zeggen dat je schrijft op een andere site met een soort voorwaarde dat ze jouw post gaan delen en een link gaan plaatsen naar jouw site. Hoe meer links van externe sites naar jouw site gaan, hoe meer bezoekers!

Bent u hier terecht gekomen omdat jouw hond altijd blaft? Mijn excuses, ik verbind je even door met Google.

#SOCIALMEDIA #TWITTER #GOEBEZIG!

Yes! Je kan het al raden. Zoek je inner influencer en post die hashtags! Foto’s, blogs, video’s… deel – share – like – tweet!
Hoe meer mensen jouw naam lezen, hoe meer mensen interesse krijgen in jouw brand. Verander je profielfoto en je bio en doe het zoveel dat het bijna gaat lijken alsof je niet anders doet dan voor de computer te zitten. Tag die influencers want zij kunnen interesse krijgen in je content en deze gaan promoten voor al hun followers.

Schrijf je interessante blogs die antwoorden geven op mensen hun vragen? Zoek naar forums waar deze vragen gesteld worden en link naar jouw blog. Post jouw content op LinkedIn en krijg de aandacht van heel wat mensen, bedrijven,.. kortom de industrie. Je site promoten is een zeer belangrijk gegeven.

RESPONSIVE DESIGN

Pixapop zal er altijd voor zorgen dat je een responsive design krijgt. Dit wil zeggen dat je website zich gaat aanpassen naar het toestel dat je aan het gebruiken bent. Er is niets zo vervelend als een website die onleesbaar is op een GSM. Als je continu moet inzoomen om iets te kunnen lezen, dan gaan gebruikers er redelijk snel de brui aan geven.

SNELHEID IS KEY

Het is super belangrijk dat jouw website geladen is in milliseconden. Als je aan seconden zit, dan is de aandacht al weg.
Wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes optimized is. Wat wil dit zeggen? Site gaat snel laden, geen code die de snelheid gaat blokkeren, afbeeldingen in de juiste grootte en compressed, werken met cache zodat een gebruiker dezelfde site niet telkens opnieuw moet inladen, cookies, etc.
Ik ga hier niet tot in detail gaan, be assured.. we got your back! Je kan een website altijd testen op zijn snelheid.

BEZOEKERS NAAR MIJN WEBSITE

Dit zijn 6 tips van de 100? Je kan hier uren over verder praten en een volledig boek over schrijven met in detail hoe je dit kan aanpakken.
Het is gemakkelijker als ik zeg: “Sit back en relax, denk na over je content.. maak je sociale media pagina’s aan en wij doen de rest!”
Design, technische aspect en SEO is ons verhaal, denk jij maar al aan het vertellen van jouw verhaal.

Ik hoop dat ik jou al een beetje een inzicht heb kunnen geven in wat je allemaal te wachten staat. Check wat wij allemaal te bieden hebben voor u, webdesign en webshop. Na het kiezen van een formule zorgen wij ook voor een training. In deze training gaan we jou uitleggen hoe alles in elkaar klikt. Je zal zelf alles in eigen handen kunnen nemen en de site up-to-date kunnen houden. Wens je dit niet en heb je graag dat wij het beheer van jouw website in handen nemen? Geen enkel probleem, op ons kan je rekenen!

Feel free to unchain your inner influencer en start met het delen van deze post.

Bezoekers naar mijn website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *